心灵家园

QQ登录

只需一步,快速开始

扫一扫,访问微社区

搜索

[国外流行] Wayfaring Stranger

I am a poor wayfaring stranger
Travelling through this world of woe
There is no sickness, toil or danger
In that fairy land to which I go
I'm going home
To see my mother
I'm going home
No more to roam
I am just going over Jordan
I am just going over home
I know dark clouds will hover on me,
I know my pathway is rough and steep
Beauteous fields lie right before me
Where weary eyes no more will weep
I'm going home to see my father
I'm going home no more to roam
I'll soon be free from earthy trial
This form shall rest beneath the sun
I'll drop the cross of self-denial
back home with God
I'm going home to see my savior
I'm going home no more to roam

我是个可怜的陌生旅客
穿行在这个悲苦的世界
朝着那一片光明的天地
那里没有疾病、痛苦和危机

我要去看看我的父亲
我要去那里不再流浪
我只想要回到约旦
我只想要回到家乡
是的,我想

我知道乌云会将我包围
我知道前路会艰辛险峻
但是美丽的田野就在眼前
上帝在那里忠实地守护

我要去看看我的母亲
她说会在我到来的时候与我相会
我只想要回到约旦
我只想要回到家乡
现在就回家
哦,谁能帮我指出回家的路

只知道是电影《冷山》中的一首歌曲,不知道演唱者是谁。

歌曲是民谣风格,但很伤感。

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?立即注册

x

评分

月离 + 10 赞一个!

已有 0 人打赏作者

月离 发表于 2012-10-29 14:07
再次聆听
还是那种感觉
这样的旋律适合柔弱飘逸的声音来演绎

也不是,首先是电影插曲,要迎合电影中人物的坚韧性格,
歌词与声音都是次要的,主要的要表达电影中的情感,与当时环境氛围的变化。
月离 发表于 2012-10-29 14:55
电影没看
或许如你所说吧

冷山 一部悲壮的爱情故事
月离 发表于 2012-10-29 15:33
你看过吗?

看过一个结局
开头没看
有时间 看看完整的
月离 发表于 2012-10-29 15:45
自己偷看吖

那时候不是没你吗